Rondleiding door het Muziekcentrum van de Omroep op 3 april

_igp0671

mcogebouwweb

Rondleiding door het Muziekcentrum van de Omroep

Voor de eerste keer kunnen wij u een rondleiding door ons gebouw aanbieden. Op maandag 3 april van 15.00 tot 15.45.

De Stichting Omroepmuziek waartoe het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest behoren, huist in een bekend gebouw uit de Nederlandse Radio historie. De geschiedenis van het MCO begint in 1929. In dat jaar verhuisde de VARA vanuit Amsterdam naar een royale villa in Hilversum. De aanbouw in 1931 van de oudste radio studio van Nederland werd volledig bekostigd door VARA leden met de actie “Geef ons uw kwartje”. In de jaren ’50, ’60 en ’90 van de vorige eeuw volgden verschillende uitbreidingen en werd, onder andere, een uitwaaierende concertzaal (Studio 1) toegevoegd. In de jaren ’90 volgde een nog grotere studio (Studio 5). In totaal kent het complex 11 studio’s en verschillenden kleinere ruimtes. Begin jaren ’90 vertrok de VARA naar het Media Park te Hilversum en werden de radio-ensembles, die dringend behoefte hadden aan eigen repetitie- en opnamefaciliteiten, gehuisvest aan Heuvellaan 33. Het Muziekcentrum van de Omroep was geboren.

Voor en na de rondleiding is er gelegenheid voor een hapje of een drankje in ons gezellige café Elling.

Deze rondleiding door ons fascinerende gebouw biedt plaats voor maximaal 30 mensen. Het is dus raadzaam om u snel op te geven. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar info@vriendengrootomroepkoor.nl