BLOG Pagina door leden van het Groot Omroepkoor

GOK BLOG VLOG

Het vriendenteam stelt zich aan u voor

met kleine persoonlijke verhalen over hun ervaringen

bij het Groot Omroepkoor

Weer samen repeteren!

Maandag 17 augustus repeteerden we voor het eerst sinds de Corona uitbraak weer met het hele koor samen in het MCO. In Studio 5 repeteerden we met onze nieuwe chef dirigent Benjamin Goodson aan het repertoire dat we zullen uitvoeren tijdens een van onze jubileum concerten op 12 september. De onderlinge afstand van 1,5 meter stikt in acht nemend, genieten we intens van het samen zingen!

Esther de Bruijn, violiste uit het RFO en fotografe maakte deze reeks foto’s

Foto reportage Chichester Psalms

Deze foto reportage is gemaakt door Esther de Bruijn, violiste uit het RFO.

Aan het begin van de zomer hebben we een mooie video gemaakt van een van de Chichester Psalms van Leonard Bernstein (zie NIEUWS)  in de grote zaal van TivoliVredenburg, volledig veilig, toen nog op 3 meter afstand van elkaar, maar met een groot aantal van ons, onder leiding van Klaas Stok, de koorleider die we daarmee hebben uitgezwaaid. Dat was een zeer bijzondere ervaring. Erg mooi , en fijn om eindelijk weer samen te zingen, maar we misten het publiek heel erg!

(door Annette de Rozario)

Jan van Zelm – bariton

maker van de podcasts

Mijn favoriete koormuziek uit de Matthäus passion

Annelie Brinkhof – sopraan

ontwerper en maker van deze website

Meditatie

Dag vrienden! Ik gebruik een VLOG om mijzelf aan u voor te stellen. Klik op de link in het filmvenster voor de VLOG.

Onze uitvoering van Beethoven’s 9e symphony met de Radio Kamer Filharmonie, het laatste concert dat wij met hen deden voordat zij door bezuinigingen werden opgeheven. Onder leiding van dirigent Thomas Zehetmair. Solisten: Kelly God [sopraan] Cécile van de Sant [mezzosopraan] Gijs van der Linden [tenor] Geert Smits [bas].

Opgenomen: De Vrijdag van Vredenburg, vrijdag 12 april 2013 in Vredenburg Leidsche Rijn te Utrecht.

Het deel met koor begint na 55 minuten.

Annette de Rozario – sopraan

Redactie van deze website

Beethoven

Alle Menschen werden Brüder

Vrienden!
Vandaag ga ik het over Beethoven hebben.
Beethoven heeft zeer veeleisende koormuziek geschreven, een uitdaging voor ons! Veel zangers grijpen naar hun keel en rollen met hun ogen als we weer eens de 9e van Beethoven gaan uitvoeren.
En dan vooral de sopranen.
Sopranen kunnen heel hoog zingen maar bij de gratie van variatie, dus liever niet de hele tijd!

Had Beethoven, mijn favoriete componist -ik voerde eigenwijs zijn (mannen-)liederencyclus An die ferne Geliebte eens uit, omdat ik het niet laten kon, helaas nogal ademloos door de zenuwen waarmee de grote meester, mijn vriend eigenlijk, mij opscheepte- geen verstand van zingen?

Zijn grootvader, die hij zeer hoogachtte, was koormeester, dus nee, dat was het niet, hij had het gewoon zo in zijn hoofd.

Met als indrukwekkend resultaat de Negende symfonie en de Missa Solemnis. De Negende, een geniale symfonie waar je als koorzanger heerlijk naar mag luisteren voordat je in gezang uitbarst! Wel op je techniek letten, anders haal je het einde niet…..